Nederlands Nederlands

Velgen schoonmaken

Velgen onder een auto is vaak voor de eigenaar van groot belang. Het kan een auto vaak maken of breken. Velgen zijn over het algemeen een kostbare investering en daarom wil je deze in zo goed mogelijke staat houden. 

Verwijder stof en vuil
Gebruik een tuinslang of hogedrukspuit om al het vuil en stof van je velgen te spuiten. Wrijf vervolgens elk zichtbaar deel van de velgen droog. Heb je een velg met een ingewikkeld design, dan vergt dit een nauwkeurigere poetsbeurt. Het is erg belangrijk om je velgen vuil- en stofvrij te maken voordat je ze poetst. Doe je dit niet dan zullen vuil- en stofdeeltjes zich mengen in het poetsmiddel en daarmee de velgen beschadigen. Je moet dan o.a denken aan krassen op de velg.

Wat voor velg heb je?
Zorg ervoor dat je weet uit welke materialen je velgen samengesteld zijn en behandel ze met het gepaste reinigingsmiddel. Gebruik je het verkeerde poetsmiddel dan loop je kans je velgen met één poetsbeurt voorgoed te beschadigen.

Gebruik een kwalitatief reinigingsmiddel
Verzeker je ervan dat je een kwalitatief reinigingsmiddel uitkiest voor je velgen. 

Reinig je velgen
Wanneer je begint met poetsen is het belangrijk een zachte poetsdoek of een speciale velgenborstel te gebruiken. Het beste is als de borstel een smallere bovenkant heeft zodat je alle kleine openingen gemakkelijk kan bereiken. Denk dan vooral aan spaak of honingraad velgen. Breng het reinigingsmiddel vervolgens aan in ronddraaiende bewegingen. Concentreer je daarbij telkens op een stukje in plaats van de hele velg in een keer te willen behandelen. Zo worden je velgen volledig bedekt met een dun en gelijkmatig laagje velgenreiniger.

Verwijder de velgenreiniger
Ten slotte verwijder je de velgenreiniger met een schone doek door dezelfde ronddraaiende bewegingen te maken waarmee je het product hebt aangebracht. Zorg ervoor dat er geen resten van het product achterblijven. Wanneer je je velgen op deze manier poetst zorg je voor een schitterend resultaat.